Milka – jedinstveno nježan okus

Milka – jedinstveno nježan okus

Tajna jedinstvenog Milka okusa krije se u našem imenu (MILch i KAkao na njemačkome). Ono odražava našu posvećenost upotrebi samo najkvalitetnijih sastojaka za pripremu. Milka mliječna čokolada s alpskim mlijekom najnježnija je čokolada u svakom smislu, od načina na koji se topi u ustima do načina na koji topi srca svih koji je kušaju.

100 % alpsko mlijeko

Milka je proizvod s tradicijom. Već više od sto godina svaka litra mlijeka koje se upotrebljava za proizvodnju naših čokolada potječe isključivo s područja Alpa.


Prije nego što postane dio naše čokolade, alpsko mlijeko prerađuje se u mlijeko u prahu i pročišćeni maslac. I to je proces iza kojeg stoji iskustvo nekoliko desetljeća: još je švicarski „pionir čokolade“ Philippe Suchard u proizvodnji čokolade upotrebljavao mlijeko u prahu.

Odabrani sastojci u svakoj čokoladi.

Osnovni sastojci svake Milka čokolade jesu kakao, mlijeko i šećer.


Njima se dodaje još sastojaka radi okusa, npr. lješnjaci. U našim pogonima na dan se proizvedu milijuni nježne Milka čokolade s alpskim mlijekom. Da bi svaka Milka čokolada imala isti okus, one se proizvode prema jedinstvenoj recepturi i u strogo kontroliranu postupku. Pritom je nužno precizno se pridržavati različitih proizvodnih koraka: npr. sastojci dobiveni od mlijeka (obrano mlijeko u prahu, slatka sirutka u prahu i pročišćeni maslac) dodaju se pojedinačno kako bi se prerada bolje kontrolirala. *ovisno o vrsti čokolade

Unutra se nalazi ono što piše izvana!

Točna receptura i postupak proizvodnje koji čine našu Milka čokoladu s alpskim mlijekom tako neodoljivo nježnom, tajna su koja se generacijama dobro čuva. Ipak, na ambalaži točno naznačimo što se unutra nalazi: to vrijedi za sve sastojke i za najčešće alergene. Zato što znamo da neke osobe koje pate od alergija reagiraju i na najmanji trag nekih proizvoda, toliko slab da se oni ne mogu otkriti uobičajenim metodama. Zato je na svakoj ambalaži detaljan popis sastojaka.

Prati nas i saznaj više o našim novostima